Kåldolmar och brunsås med hemlagat potatismos, lingonsylt och smörkokt broccoli

HUVUDKOMPONENTER:
- Ekologisk broccoli
- Brunsås
- Kåldolmar
- Potatismos
 
NU LAGAR VI!
Sätt på ugnen på 200 grader och smöra en form till kåldolmarna. Jag följer Leif Mannerströms recept som grund (http://www.recept.nu/matgladje-hela-livet/leif-mannerstrom/kaldolmar/), men det går lika bra att köpa färdigfrysta om en vill det. Jag rekommenderar att alltid köpa svenskt kött!
 
Släng på två kastruller med vatten på spisen, som sedan skall innehålla kokande potatisar och broccoli.
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och börja mosa potatisen tillsammans med mjölk, tillsätt svartpeppar.
 
Släng i broccolin när det kokar och är ca. 10 minuter kvar till servering eftersom de är snabbkokade. Häll i lite smör och salt i det kokande vattnet för bästa smak!
 
Börja med brunsåsen. Vispa ner vatten, grädde, svartpeppar, smör, soja och en köttbuljong och koka upp i en kastrull. Tillsätt en redning av vetemjöl och vatten tills såsen är tjock nog. Häll i en klick vinbärsgelé om det finns hemma. (Tips: köp pulversås i affär och tillaga efter anvisningar)
 
Ställ fram lingonsylten, som enklast köps färdig.
 
MATEN ÄR SERVERAD!